Choď na obsah Choď na menu
 


Potrebujeme:

4 sušené čínske huby, 115 g kuracieho mäsa, 200 g syra tofu, 50 g sterilizovaných nakrájaných bambusových výhonkov, 0, 6 l slepačieho vývaru, 1 PL suchého bieleho vína, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL ryžového octu, 1 PL kukuričného škrobu, mleté biele korenie, soľ

Ako na to:

Huby namočte do vody na 20 min., potom ich vytlačte, odstráňte nohy a nakrájajte na pásiky spolu s mäsom, tofu a bambusovými výhonkami. Vývar prevarte, vložte doň všetky suroviny, dajte zovrieť a varte 1 min. Prilejte víno, sójovú omáčku, ocot, posoľte, okoreňte a niekoľko minút varte. Polievku zahustite škrobom rozmiešaným v malom množstve vody a miešajte, pokiaľ nezhustne. Ihneď podávjte.

Recepty